Hoppa över navigation

Vårt första stopp i England var Folkestone. Vi kan ärligt säga att vi inte hade en aning om vad det var för ort när vi bokade hotell där. Anledningen till vårt stopp var att vi under en dag skulle besöka den stora golftävlingen – British Open. Denna tävling skulle gå av stapeln i anslutning till den närbelägna orten Sandwich. Att försöka hitta boende där skulle säkerligen bli svårt trodde vi. I stället försökte vi hitta hotell i Dover men även det visade sig stöta på lite patrull. Men i Folkestone, som vi trodde var en förort till Dover, fanns hotell. Sagt och gjort – vi bokade där.

Folkestone var bra mycket större än vi kunnat ana och det var definitivt ingen förort till Dover. Mer info (wikipedia) kan hittas här.

Ena halvan av Par i Foto fyllde år under vistelsen i Folkestone. Denna födelsedag tillbringades i en gammal baptistkyrka numera omgjord till en pub. Svårt att beskriva men väl värt att besöka.

Efter en lång dag på golfbanan då orken tröt och fötterna var trötta gick vi i alla fall en ”liten” sväng i staden. Vi hamnade så småningom nedanför en kulle som vi sett från flera håll. Trots trötta fötter och trötta ben kändes det ju trist att inte ha undersökt vad som fanns där uppe. Det var lite som ”Engelsmannen som gick uppför en kulle och kom ner för ett berg”. Men upp kom vi och fick en vy över hela staden. Det var värt vartenda steg.

Bilder från våra promenader i Folkestone hittar du här. Och nog inbillade vi oss att vi såg den franska kusten när vi vandrade längs med stranden.

Annonser

8 Comments

 1. Tack för att jag fick titta in på Flickr och se era fina bilder från Folkstone.
  N j u t n i n g! 🙂

  Varma augusti-regns-hälsningar från SoF.

 2. Ser ut som en trevlig liten stad 🙂

  • Ja det är en trevlig liten stad och det är därifrån tunneln till Frankrike går

 3. Ja det finns nog sämre platser att fylla år på, grattis i efterskott.
  Ha det bra:-))))

 4. Vad sjutton, och jag som var så orolig! Så har ni varit och luftat er ordentligt och haft det hur skönt som helst! Era lurifaxar! Hahahahaha, härligt att veta att ni är okey, nu kan jag sova ordentligt om nätterna igen då? Hahahahaha!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: