Hoppa över navigation

För ett par år sedan började båda hälfterna i @parifoto att twittra var och en för sig. Vad Twitter är har visat sig svårt att förklara för dom som inte själva är aktiva. Enkelt uttryckt så handlar det om att uttrycka åsikter, tankar, funderingar, ställa frågor, ge svar, skicka länkar, vidarebefordra andras åsikter, tankar, funderingar, frågor, svar, länkar och allt detta på max 140 tecken. Man skriver rakt ut i luften eller riktar det till någon/några utvalda eller kanske rentav skickar ett DM (direkt meddelande) som ingen annan än mottagaren kan se.

När twittrare träffas i verkliga livet kallas det tweetup. Vi besökte vår första tweetup efter en del vånda förra sommaren. Det var en härlig upplevelse att möta ett helt gäng människor där alla faktiskt hade minst en sak gemensamt – twittrandet. De som anmält sig i förväg fick varsin badge – en klisterlapp med twitternamnet. Och så enkelt det var att kliva fram och fråga – ”vad heter du på twitter?” eller ”följer jag dig?” Twittrare är så trevliga och sociala. Här är några av dem som var med på senaste tweetupen:

Det har blivit några fler tweetuper – dom flesta ordnade av @niklasdahlqvist och hans team. Den senaste var häromveckan och drygt 200 personer var anmälda. Mer om den tweetupen kan du läsa här.

Fler bilder från tweetupen häromveckan finns HÄR.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: