Hoppa över navigation

Nyligen åkte vi till Paris.

Vi har varit där förut och första gången inleddes med magsjuka och ett fasansfullt åskväder. Resten av den resan var ett enda fantastiskt upptäckande av stadens gator och torg. Det var mitt i juli och varje dag hade temperaturer över 30 grader. Vi drack mängder av vatten och vandrade gata upp och gata ner. Där och då bestod vårt kamerainnehav av två små kompaktkameror som vi försökte fånga allt det vi upplevde med.

Förra året hade vi förmånen att åka dit igen – i januari. En annan stad mötte oss och bara det faktum att det inte var någon som helst kö till Louvren vittnade om att januari inte är den månad turisterna vallfärdar till Paris. Vi åkte upp en bit i Eiffeltornet och försökte fånga ett nattligt Paris i ösregn med vår Canon EOS 450D.

I år blev det Paris i maj. Kameraväskan har blivit större och innehåller nu två kameror och ett flertal objektiv. Fotograferandet genomsyrade vår resa helt. Vi besökte återigen Jardin des Tuileries, vi vandrade utanför Louvren, vi gick över 280 trappsteg för att komma till Triumfbågens topp, vi promenerade genom Montparnasse kyrkogården och hittade en konstmarknad precis utanför, vi fångade en årlig jazzfestival i området runt Saint Germain des Près och vi upptäckte Parc des Buttes-Chaumont.

Vi längtar redan tillbaka. Det är en underbar stad att fotografera i, särskilt om man tycker om gatufoto.

HÄR  finns fler bilder från våra resor till Paris.

Annonser

2 Comments

  1. Vilka underbara gatubilder ni tagit. Jag bara älskar dem! Tack för er kommentar hos mig! Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: