Hoppa över navigation

… är det ens möjligt?

I början av oktober 2010 var vi i London. En tidig morgon vandrade vi i morgondagg och dimma i ett underbart vackert Hyde Park. Allteftersom klockan blev mer så kom fler och fler människor ut i parken – promenerande hundägare, fotbollsspelande pappor och barn, joggare, kyssande kärlekspar och turister som vi själva. Och så var det hästarna och deras ryttare förståss. De kom där ensamma eller i klunga – stora ståtliga hästar och hästar av det mindre slaget.

Plötsligt stördes idyllen när en ryttare blev brutalt avkastad mitt framför ögonen på oss. Med tanke på volten i luften och hur ryttaren föll så befarade vi först det allra värsta. Lyckligtvis reste sig ryttaren ganska snart varpå hennes kompis försökte fånga den skenande hästen. Men hästen var stressad och stegrade sig och rusade åt annat håll – åt vårt håll. Det enda som fanns emellan oss och en gigantisk skenande häst var en liten papperskorg av plåt. Som tur var tvärvände den (tur för oss) och rusade åt andra hållet – rakt ut i gatan. Och så där höll det på. Hästen rusade åt än det ena än det andra hållet. Det kändes som om det bara var en tidsfråga innan en allvarlig olycka skulle hända.

Det var inte riktigt läge att fotografera men vi lyckades få iväg några skott och ett av dem resulterade i bilden nedan.

Det hela slutade lyckligt då hästen blev tröttare och tröttare och någon lyckades locka den till en hästhage i parken. Ryttaren verkade också ok och vi var tvungna att lämna allt för att bege oss tillbaka till hotellet.

Och för er som läst bloggen tidigare så minns ni killen på övergångsstället som vi sedan mötte på pendeln. Sen har vi den lilla historien med barnet vi fotograferade i Gamla stan som visade sig vara dottern till en gammal kollega.

Och nu har det på sätt och vis hänt igen. För hur stor är sannolikheten att bilden på hästen som vi la ut på Flickr för flera månader sedan helt plötsligt skulle resultera i ett meddelande från en av ryttarna?  Tja… inte särskilt troligt eller hur? Men precis det har faktiskt hänt. Igår låg ett litet meddelande från den ena ryttaren som undrade om hon kunde få bilden. Givetvis får hon det men först vill vi höra hur hon hittade oss.

För återigen blev det osannolika sannolikt.

Annonser

2 Comments

  1. Men herregud, det låter helt otroligt! Vad kul!
    Ni borde köpa en trisslott!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: