Hoppa över navigation

Innan du läser detta vill vi varna för vissa mindre smakliga stycken i berättelsen.

Ibland behöver man ett avbrott i vardagen så vi bestämde oss för att åka ner till Malmö och möta våren. Kanske skulle vi också passa på att åka över bron till vårt grannland och vandra på Strøget några timmar. Och eftersom vi tycker det är väldigt roligt med gatufotografering såg vi extra mycket fram emot att få springa omkring med våra kameror på städernas gator och torg.

Vi borde kanske anat något redan när vi bokade våra biljetter. Det visade sig att boka tågbiljetter för tre personer och få sittplatser tillsammans inte var det enklaste. Bara att boka enkel väg tog cirka 1,5 timme och det inkluderade ett samtal till SJ. Trots detta fick vi sittplatser i två olika tågset dock i samma tåg. Senare visade det sig att det faktum att vi hamnat i två olika tågset skulle vara vår smala lycka.

När vi väl skulle åka med tåget var det fullkomligt tågkaos p g a strömfall på Stockholms central. Vårt tåg kom slutligen iväg nära 2 timmar sent. Dessvärre fanns bara hälften av tågsetet med vilket innebar att många fick stå och sitta i gångarna i vagnarna. Sittplatserna räckte helt enkelt inte till. Och de som hade sittplatser i just den här delen av tåget som levererats hade företräde och p g a allt bokningsstrul hade vi faktiskt en sittplats i en av vagnarna. Man får vara glad för det lilla. Tåget anlände slutligen till Malmö närmare 2,5 timme sent. Den 7 april hade blivit den 8 april och midnatt passerats och två av resenärerna inledde sin födelsedag på tåget.

Fredagen innebar full storm i Malmö och vi beslöt oss för att skjuta upp Köpenhamnsbesöket till lördagen. Men tro nu inte att allt löpte på helt och hållet utan små incidenter. Vid ett tillfälle fick taxin vi åkte med totalt motorhaveri så vi fick helt enkelt lämna taxibil och chaufför mitt i en korsning och gå sista biten. Hur ofta händer sånt?

På lördagen tog vi oss till Köpenhamn bara för att inse att två av tre av oss inte mådde så bra. Dessa två hade drabbats av svårt illamående men försökte hålla skenet uppe. Det gick sådär. Nere vid Nyhavn övergick illamåendet i någon slags magåkomma och maginnehåll tömdes för den ena medresenären. Den andra sippade försiktigt på medhavt vatten och avstod från att äta. Slutligen fick vi vända om till Malmö då den värst magsjuke knappast kunde gå omkring och tömma maginnehåll i gränderna runt Strøget.

I Malmö fanns inget tidigare tåg vi kunde ta så det var bara att vänta i solen och försöka härda ut. Alternativet hade varit att ta in ytterligare ett dygn på hotellrum och försöka ta oss hem ett dygn senare.

Men vi tog vårt tåg så småningom och vi lyckades ta oss hem. Vi besparar er vissa detaljer från tågresan.

Så mycket fotograferande blev det inte. Och många av de bilder vi tog blev överexponerade mycket på grund av den strålande vårsolen. Dock lyckades vi fånga en man sittandes på en bänk i Köpenhamn precis framför ett skyltfönster. Och nog kan man tycka att vår lilla resa var ett äventyr men jag tror nog att den här mannens liv är mycket mer äventyr än vi kan ana.

Annonser

4 Comments

  1. Hahaha, kan inte låta bli att skratt! Förlåt, det är inte åt er, vilken jäkla otur ni hade på er resa, helt otroligt!
    När jag skrattar åt gubben me luvan, kolla mitt inlägg för ett tag sen….
    http://dartanjang.blogspot.com/2011/04/fran-en-gata-i-kopenhamn.html

  2. Det var ju en strapats ni sent glömmer, bilden ni fick med er är ju bra så det var ju inte en helt onödig tur, eller?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: