Hoppa över navigation

I söndags gick vi en sväng med kamerorna i Gamla stan i Stockholm. Det är en fantastisk stadsdel att besöka både med och utan kamera. Här finns vackra hus, underbara miljöer och inte minst spännande människor. Ett eldorado för gatufotografen.

Det blev några bilder på mannen med hunden, ett par på de förälskade och en på den springande flickan. Och där och då insåg vi inte att ödet återigen spelade oss ett spratt. Hur skulle vi ens kunnat ana?

Vi hörde en pappa ropa ”Stina! Stanna! Kom tillbaka!” Vi såg en flicka springa ner längst en av de smala gränderna, stanna upp och vända tillbaka med massor av spring i benen. Där i steget fångade vi henne på bild. Hon sprang med massor av energi på kullerstenarna fram emot den väntande pappan.

Där kunde nästan historien varit slut.

Bilden var inte helt skarp. Hon sprang ju så fort! Istället för att publicera bilden på Flickr som vi brukar valde vi att använda den som en testbild för appen Bad Camera iPhone. Bad Camera gör att bilden ser riktigt gammal ut. Och det ju kunde passa eftersom bilden inte var helt skarp. Vi publicerade resultatet på Facebook:

Men så idag fick vi en kommentar på bilden från en gammal arbetskamrat: ”Är bilden tagen i Gamla stan i söndags? I så fall är det min dotter!”

Och visst var det så – vi hade ju tagit bilden i Gamla stan och bland alla dessa människor hade vi fångat den gamla kollegans dotter på en endaste bild. Hur stor är sannolikheten att något sådant ska hända?

Samtidigt drar vi oss till minnes en annan händelse av samma karaktär som utspelade sig i Stockholm för bara ett par månader sedan. Den historien hittar du här.

Så här ser bilden ut med en annan efterbehandling:

anmärkning: Stina heter egentligen något helt annat

Annonser

4 Comments

  1. Den svartvita versionen är fantastisk! Vilken galen historia!

    • Tack, kul att du gillar bilden. Bilden är plåtad med en Canon 7D och redigerad i iPhone.
      Och visst är storyn galen! Nästan så man hade svårt att tro det verkligen var ”rätt dotter”. Men det är det. Pappan skickade en, som han skrev själv, ”bevisbild” tagen strax före vår bild togs.

  2. Allvarligt, hur stor är chansen att en sån sak händer alls i en stor stad som Stockholm? Och för er nu TVÅ gånger!! Ni borde köpa massa trisslotter 😉

    • Ja du kanske har rätt eller så är helt enkelt Stockholm inte större än så här 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: