Hoppa över navigation

Så var det då dags – dagen kom, dagen då vi för första gången skulle ställa ut våra bilder. Det var ju inte så att det plötsligt dök upp en dag där vi plötsligt kom på att NU är det dags. Nej det hela var lite mer planerat än så men det var ändå först en timme innan bilderna skulle visas offentligt som vi började hänga upp dom på plats. Och det var faktiskt först då som vi såg lokalerna de skulle hänga i. Men vi börjar från början…

En kompis till oss fyllde år och skulle ställa till med fest för att fira detta. Vi blev inbjudna och också tillfrågade om vi i samband med festen ville ställa ut några av våra bilder i festvåningen på restaurang Hemma hos Kaj. Födelsedagsbarnet själv är fotograf, hennes pojkvän likaså. Och här fick vi alltså frågan om vi kunde tänka oss att tillsammans med dessa två och ytterligare en fotograf ställa ut några av våra bilder. Självklart sa vi ja! Sekunderna efter det där ”ja:et” kunde nog åtminstone ena halvan nästan bitit av sig tungan. Vad hade vi nu gett oss in på?

För visst kändes det lite läskigt att ställa ut bilder till allmänt beskådande och i så fint sällskap. Samtidigt kändes det väldigt kul och spännande.

Till en början visste vi inga som helst förutsättningar men ett par veckor innan utsatt datum fick vi veta att bilderna skulle ha ett maxformat på 50×70 cm och också monteras på en kapa-platta. Vi fick också veta att 4-5 bilder skulle vara lagom men att vi själva valde motiv. Det fanns alltså inga speciella önskemål om att bilderna skulle hänga ihop utan snarare att det var blandningen som skulle göra det hela intressant.

Vi la ut frågan på Facebook och på Twitter för att få idéer om vilka bilder våra vänner tyckte vi skulle hänga ut. Vi fick en del tips där och så småningom hade vi bestämt oss. Det blev fyra bilder och det gemensamma temat var färgerna rött, gult och blått.

Flickr har vi i snitt några hundra besökare per dag som tittar på våra bilder, men att få hänga ut ”på riktigt” och samtidigt få se besökarnas reaktioner när de tittar på våra bilder är något helt annat. Det är många tankar som far genom huvudet och man skulle gärna vilja veta vad som far genom huvudet på dem som tittar. Vad tänkte han som bara slängde en kort blick? Och vad tänkte hon som stod och pekade? För att inte tala om hon som stod länge eller den där killen som höll en lång utläggning för sin kompis och sedan böjde sig fram och kikade på vad bilden hette eller möjligtvis om det var våra namn som stod där.

Ja, det är verkligen en speciell upplevelse att få ställa ut bilder. Vi vill gärna göra om det. Bilderna hänger för övrigt kvar på restaurangen någon vecka. Har ni vägarna förbi, gå gärna in och titta, inte bara på bilderna utan på hela stället. Och passa gärna på att äta något där. Det vi provade på smakade fantastiskt.

Nedan hittar ni länkar till bilderna vi ställde ut.

Red doors

Leaving London

Lady in red

Walk the winter streets

Annonser

11 Comments

 1. Vad kul, grattis! Superfina bilder, jag blir så nyfiken på hur ni fått fram de där starka färgeffekterna. Tack för inspirationen!

  • Tack för vänliga ord. Kul att kunna inspirera när vi vet hur duktig du är 🙂 Vi jobbade med bilderna i lightroom och drog ner de andra färgerna och drog på lite de vi ville ha kvar. Svårt att säga exakt hur – grundfärgerna i bilderna fanns ju där så vi förstärkte det mest.

 2. Grattis vad roligt .
  Era bilder är ju grymt fina så ni hade inte behövt vara nervösa.
  Kul att få chansen att visa upp sina bilder för fler .
  Hoppas ni får chansen flera gånger

 3. Grattis! Jag tycker ni gjorde ett bra val med temat. Hade varit spännande att se bilderna ”på ställe”, för redan genom att klicka på dem enskilt fick man en känsla av samhörighet.
  Kollade också en del av era bilder på Flickr. Inte bara är bilderna fina och motiven kreativt fångade, ni har också en fin känsla för namnen på bidlerna.

  • Tack Ann-Mari för vänliga ord. Helheten är viktig dels när man väljer bilder men också när man väljer namn till bilderna.

 4. Tack för att ni delar med er, och för snälla ord! Jag har också Lightroom, men har inte hunnit sätta mig in i alla finesser än. Kul att se vad man kan åstadkomma. Med rätt grundbilder förstås!

 5. Vad roligt att ni har ställt ut! Fina bilder – ”Walk the winter street” fick en favoritstjärna på flickr.

 6. Grattis till ett roligt tillfälle, riktigt fina bilder ni valde. Keep up the good job! 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: