Hoppa över navigation

En av våra första fotoutflykter gick till en ruin av en gammal kvarn. Ett fantastiskt vackert ställe som heter Ånhammar och ligger långt ute på sörmländska landsbygden. Det här var på hösten och marken var täckt av nedfallna och våta löv. Där, mitt ibland stenar, gamla takpannor och raserade väggar slog en av oss i ett knä, tappade medvetandet och föll med huvudet ner bland vassa stenar. Tur i oturen var att den kamera vi då hade användes av den andre, så fallet innebar ”bara” ett par krossade glasögon. Det kunde har blivit mycket värre. Den fallande fotografen kunde faktiskt ha skadat både sig själv och kameran mycket illa.

Några veckor senare var det dags igen. Vi fick syn på en gammal källare i skogsbacke i trakterna av Malmköping. Den såg på håll väldigt spännande ut. Så spännande att en av oss tog ett språng över ett stort dike för att snabbt ta sig dit. Det blev dock inget bra språng. Landningen skedde på en sten med en illa skadad fot till följd. Inget brutet, men väl en skada som hängde i länge länge.

I söndags var det dags igen. Vi träffade på en tiger, eller möjligen en katt, i samband med en promenad. Tigern var frusen och riktigt kelen och sprang med glädje fram till oss när vi kom gående på vägen. Vi klappade den lite sådär lagom och försökte samtidigt att ta några bilder. Det visade sig vara ganska svårt för så fort vi satte oss på huk blev tigern bara gladare och gladare. Då kom en av oss på den glimrande idén att försöka springa ifrån den glada tigern. Att tigrar är snabba och vintervägar är hala var troligen inget som värderades djupare innan de första springstegen togs. Och så slutade det som det gjorde också. Denna gång klarade vi äventyret med en skadad armbåge till följd. Kameran som hängde med i fallet, en Canon 7D med monterat 70-200 mm-objektiv, klarade sig dock utan skador. Tack för det. Det kan vara farligt att ge sig ut på fotoäventyr.

Och vill ni se en närbild på tigern finns den HÄR. Med koppling till den bilden kan man gärna läsa vårt gamla inlägg om oskärpa HÄR.

Kom ihåg – Be careful out there!

Annonser

9 Comments

 1. är det alltid samme fotograf som ställer till det, eller turas ni om? 😉

  • Vi gör allt ihop och tillsammans. Numera har vi två kameror, men vi byter och håller oss inte till samma kamera hela tiden. När vi kommer hem gör vi ingen skillnad på vem som tagit vilken bild (om vi ens kommer ihåg det). Sedan redigerar vi bilderna tillsammans, bara det en mycket rolig och spännande upplevelse eftersom vi inte alltid har samma syn på hur vi ska efterbehandla. Det är mycket lärorikt.
   Och blogginlägget följer samma princip. Tillsammans.

  • Och nu läste jag noggrannare…nej, (som tur är) är det inte samma fotograf som ”ställer till det”, men tigeräventyret stod den med glasögonen för. Och det är bara en som har glasögon när vi är på fotoäventyr….

 2. Hei! Og takk for din kommentar! 🙂 Her har du en fin blogg, har sett litt her og der..

  Man skal passe seg veldig når det er glatt.. Jeg bare lurer.. kom ”tigeren” etter da dere sprang avgårde til sist?? En fin katt forresten! 🙂

 3. Näe nu får ni börja vara lite mera försiktiga om vi ska få se nå mera nydeliga bilder. Och inga mera farliga djur… håll er till dom tama husdjuren =D
  Men det är lätt att överivra sig. När vi var ute på havet och fotade stora isbröt, och en vacker nedåtgånde sol, och det råmade och svajade i isen, för ute längst ute till havs var det öppet vatten och det blåste lite. Jag höll min Nikon i ett fast grepp i ett par timmar med vänster hand och handleden är fortfarande öm…fick nog någon inflammation i den som vägrar ge med sig…
  Men man blir ju sååå ivrig.
  Och vad gör d om hundra år ?????

  • Vi har blivit försiktigare. I alla fall ibland, för det är ju som du skriver …man blir ju så ivrig.

 4. Vissa med glasögon kanske skall få bråddar i födelsedagspresent? 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: