Hoppa över navigation

Varje bild har en historia och många gånger kanske man inte har alla detaljer utan försöker själv väva fram vad som egentligen hände. Bilden nedan har vi döpt till ”Triangeldrama” och vad var det egentligen som utspelade sig där uppe på muren i solnedgången en kväll i början av augusti?

Bilden är tagen på en mur (eller vad det nu kallas) på en pir i Jönköping. Solen hade precis gått ner och allt var fantastiskt vackert där ut över Vättern. Vi tog flera bilder på ungdomarna uppe på muren och av dessa kan man utläsa att det hela egentligen inte handlade om ett triangeldrama så som man kan få uppfattningen om när man ser den här bilden.

I själva verket stod killen ensam uppe på muren och fotograferade när tjejerna dök upp. Troligen hade de stämt möte där för tjejerna gick med resoluta steg mot killen för att klättra upp på muren. Nedanför muren finns träbänkar som de klättrade på och när de väl tagit sig upp gick de mot killen. Det såg ut som om de var vänner som helt enkelt bestämt sig för att ses där ute denna vackra kväll. Kanske ville han fotografera tjejerna i solnedgången.

Något triangeldrama tror vi egentligen inte utspelade sig.

Annonser

29 Comments

 1. Men med bara en gnutta fantasi så blir ju genast en spännande historia bakom den vackra bilden också.
  🙂

 2. Så vackert och vilken trevlig historia du skapat kring fotot.

  Tack för ditt besök hos mig!
  Här får du en länk till radioprogrammet jag var med i, så kan du få lyssna på lite gotländska. Det startar med gotlandsnyheter, väder och musik, men du kan spola fram till 15 minuter, då börjar inslaget om sociala medier. http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=2897714

  Ha en fin helg!/Ingrid

 3. Det var verkligen en läcker bild, vilken bakgrund! Man skulle kunna skriva ihop en liten novell om bilden 😉

  • Tack – himlen var magisk denna kväll och man skulle kunna skriva och fundera mycket om vad som sade och vad som hände.

 4. Otroligt vacker himmel. Gillar att han slår ut armarna mot den första och att den andra tjejen har ett kroppsspråk som kan tolkas som den slagnes ställning. Man kan verkligen fantisera kring bilden!

  • Ja himlen var fantastisk. Spännande att kunna fånga ett ögonblick på det sättet

 5. Känns som om ett WOW är på sin plats! 🙂

  Glad helg!

 6. Hei:) Takk for koselig kommentar i fotobloggen min!
  Flotte bilder du har nedover her i bloggen din, og så har du fine historier rundt dem:)
  Ha en fin fin helg!

 7. En vacker bild! Gillar de matta konturerna runt ramen! Härliga färger, bilden inger ett lugn tycker jag.

  • Tack Jess. Vi la lite ljus vinjettering för att förstärka känslan i bilden

 8. Tack för fina ord på min blogg! Underbar bild! Gillar särskilt ljuset och bakgrunden!!!

 9. Tack för fin kommentar om min ”education”. Jag gillar själv bilden mkt, att ha fokus i förgrunden och ana bakgrunden. Däremot ger böckerna mig ryyyyysningar 😉 Tänker tillbaka på universitetstiden och alla tentorna som var gigantiska 🙂

  Triangeldrama ja, kunde det helt klart vara här. Det är ju detta som är så attans kul med bilder. Betraktaren tolkar utifrån sig själv och sin ”ryggsäck”. En bild säger mer än tusen ord………………..eller vad är det man säger. Ha en fortsatt fin helg.

  • Helt rätt – en bild säger mer än tusen ord. Men också intressant att hur en bild kan lura ögat.

 10. En fantastiskt fin bild Chris!!! Det är ju det roligaste med att fota tycker jag att man kan ”spinna” på en historia, man eggar fantasin liksom.

 11. Åh, visst är det härligt att kunna fantisera till en bild! Att se en historia som kanske egentligen inte finns, men som stämmer så bra in på motivet som avbildats på en hundradels sekund, eller något. Tycker om din rubrik och blir en aning besviken när du skriver att den inte är sann. Och så tänker jag att det är ju otroligt vad man (=jag) styrs av rubrikvalet.

  • Ja man kan luras av rubriker eller av en bild som är tagen i ett ögonblick. Och man kan ju tänka på alla dessa rubriker i tidningar eller en bild som tas i ett ögonblick som verkligen inte speglar vad som egentligen hände.

 12. Vackra färger och det är alltid skoj att fantisera kring motiven på en bild och som i detta fall börja undra över varför dom möttes där, vad sades, varför sträcker han ut armarna sådär, varför tycks tjejen nästan vara lite arg i sin kroppshållning 🙂

 13. Det är ju bara fantasin som sätter gränser så vi kan nog utläsa en hel del av din bild om vi bara vill. 🙂 Fantastiskt fint foto. Gillar färgerna och ljuset.
  Tack för din konstruktiva kritik. Jag brukar försöka tänka på det här med tredjedelsregeln men i just fyr-fallet misslyckades jag. Jag tror precis som du att det kunde ha lyft bilden. Bättre lycka nästa gång. 🙂
  Ha en fin kväll.

 14. Mmmm, det skadar nog inte att påminna betraktarna ibland om att foton är ögonblick som allt som oftast kan upplevas som helt ryckta ur sitt egentliga sammanhang. 🙂 Samtidigt är det ju bland annat det som är så fascinerande med fotografi, och att många bilder inbjuder till egna tolkningar om vad som pågår, nyss har hänt eller kommer att hända.

  Fantastiskt vackert ljus när detta togs – helt ljuvligt! 🙂

  Åh, vad jag längtar efter sommar och ljumma kvällar vid något trevligt vattendrag!!!

  Ha en fin fortsättning på helgen! 🙂

  • Längtar också efter sommar men tycker att det är fantastiskt vackert just nu

 15. Fantasi er viktig også når en planlegger det å ta et bilde!
  Flott bilde og morsom historie dere legger ut!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: