Hoppa över navigation

Det är synnerligen roligt att titta på andras bilder. Intressant är det också när man hittar bilder som kräver lite mer och där tankeverksamheten sätts igång – bilder där det finns utrymme för egna tolkningar. En sån bild är denna. Kan sitta länge och titta på den och fundera runt den. En annan är den här. Väldigt olika bilder men båda bilderna är såna att man liksom stannar en stund extra och begrundar det man ser.

Vid några tillfällen har vi lagt ut bilder som uppenbarligen fått andras tankar att snurra ett varv. Det har varit intressant för oss när vi insett detta.

När vi fotograferar har vi en tanke med vad vi vill förmedla. Det behöver inte vara någon djuplodande tanke även om det ibland finns en mer avancerad andemening i vad vi vill försöka visa. Ibland när vi lagt ut våra bilder på flickr och fått kommentarer där (vilket vi ju tycker är väldigt roligt att få) så har vi förstått att tolkningen av bilden har varit någon helt annan än det vi tänkt berätta. Och då blir det intressant. Tolkningen är det ju absolut inte fel på – för som bekant ligger det ju i betraktarens öga. Istället går frågeställningarna tillbaka till oss själva. Har vi varit otydliga i vårt bildspråk? Eller var det faktiskt just den fria tolkningen vi ville eftersträva – det där att utmana någons tankar?

 

All alone - Tema Rekvisita - men vad är rekvisitan?

Som svar på de sista två frågorna kan vi väl säga att det oftare landat i att vi varit för otydliga i det vi haft för avsikt att förmedla. Men detta är ju inte negativt utan tvärtom väldigt utvecklande. Och på det lär vi oss och det får oss att fundera ett extra varv när vi lägger ut bilder nästa gång.

Annonser

4 Comments

 1. Kloke ord! Kjenner på samme tanke.
  Men, er ikke dette det som er vitsen med foto og kunst?
  At en sjøl tolker det en ser? At en tar stilling, blir engasjert – lar seg provosere?

  Artisten med mikrofonen(en rekvisitt vel?)er et kjempeflott bilde.
  Så blir det vel den som ser bildet som hører i sitt hode hva hun synger…
  Ha en flott tirsdagskveld!

 2. Jo, visst var det samma bukett. Jag gillar också den svartvita bäst….

  • 🙂 intressant för ofta är det färgbilderna som verkar tilltala mest


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: