Hoppa över navigation

Det finns så ofantligt mycket att upptäcka bara man höjer eller möjligtvis sänker blicken. Och ibland krävs att man kliver över ett dike och tar sig igenom ett snårigt buskage för att hitta guldkornen.

Vid en promenad i vår närhet i slutet av sommaren var vi nyfikna nog att ta oss igenom lite snårigare partier för att komma närmare något som kunde vara en gammal nedklottrad jordkällare. Vi hade anat den genom lövverket vid tidigare tillfälle men hade då varken haft tid eller lust att försöka ta oss dit. Men den där dagen kom när vi gjorde slag i saken och trotsade bekvämlighetsfaktorn och gjorde oss omaket att kliva in i något som kanske var en del av en gammal trädgård.

Nog kändes det lite läskigt när vi såg alla träd som ramlat och som lutade sig mot andra träd som såg ut som om de kunde rasa vilken minut som helst. I såna lägen gäller det att vara försiktig. Men det var värt allt besvär för där innanför hittade vi resterna av en gammal torpargrund och också två trappavsatser i sten delvis täckta av mossa.

Denna söndag föll det sig så turligt att fotosöndag-temat var just ”trappa”. Ibland spelar ödet oss ett spratt – om man nu är fatalist och tror på det.

Vi är i alla fall glada att vi gick just den där promenaden och att vi tog oss tid att utforska våra omgivningar.

Annonser

12 Comments

 1. Måste först tacka dig för din kommentar hos mig. Har tittat neråt på din sida och läst vad du skrivit.Mycket intressant och fina bilder därtill.
  Vi som älskar att fotografera hittar ofta motiv överallt. Sen om det blir bra eller dåligt är inte så väsentligt. Ha en bra fortsatt helg. Anita

 2. Gillar sådana ”mossiga motiv” som man hittar i skogen. Mitt motto är ju att alltid titta upp och ner, man kan hitta det mest ”konstiga” som ingen annan annars lägger märke till. Då är det mycket bra med en blogg;-)

  1 000 tack för att du tittade in hos mig:-)

 3. Ett stycke gömd historia.
  Vackert grönt och fina bilder.

 4. Men vad kul att hitta nåt så gammalt ute i skogen även om det var lite riskfyllt. Snygga bilder blev det, tur att ni vågade stanna kvar och fota. Gillar även tilt-shiftbilden. Det är så läckert med den där känslan av miniatyrlandskap.
  Önskar dig en fin söndag.

  • Tack Kerstin – man får vara lite försiktig men vi är glada att vi gick dit.

 5. Vakkert og stemningsfulle bilder! Så spennende det ser ut med de gamle trappene.. tro hvem og når som har bodd der?? 🙂

  • Tack – vi har ingen aning om vem som bodde där men det skulle säkert gå att ta reda på. Fint var det i vilket fall

 6. Motiven finns där man minst anar dem. Något som jag verkligen upptäckt när jag började att fota, de finns överallt bara att hålla ögonen öppna. Det minsta lilla grässtrå kan bli intressant. Ibland tycker sambo att jag går ”över gränsen” men jag tycker själv att jag har kontroll och är ganska försiktig.

  Er lilla utflykt utanför gav verkligen fina foton och det andra är verkligen ett ljuvligt foto.

  • Jag tror säkert du är försiktig men jag tror också att om man inte själv fotograferar så kanske man inte förstår hur tunnelseende man nästan kan bli när man söker motiven


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: