Hoppa över navigation

Jo det är nog så att en del tycker vi är riktiga galenpannor. Men det här med att fotografera har blivit vårt allra största intresse och detta för oss ut på de mest märkliga små utflykter. Och det är med en sådan glädje vi åker iväg och en av de viktigaste bitarna är ju att vi delar detta intresse för fotografering.

Den ena hälften är väldigt morgonpigg och den andra är det inte men när väderleksrapporten talar om dimma sätts väckarklockan för uppstigning i ottan. Detta har hänt mer än en gång. Och att fånga dimma och gryningsljus vid någon liten sjö i vår närhet ger naturupplevelser utöver det vanliga. Det har också resulterat i flera av våra favoritfoton.

Som vi nämnt tidigare var vi på vår första photowalk i 15 minusgrader. Vi minns att det var väldigt kallt men lusten att fotografera var så stark att den värmde inifrån. Och det har följt många kalla fotosafaris efter det. Det gäller bara att klä sig rätt och att hitta ett sätt att hålla händerna någorlunda varma på. Efter en del sökande hittade vi ett par tunna fingervantar. Ovanpå dessa har vi en mycket tjockare variant som vi kan ta av just när vi fotograferar. De tunna värmer faktiskt rätt bra om det inte är under för långa perioder. De är dessutom så pass tunna att vi kan ändra inställningar på kameran utan att vi behöver ta av dem.

När askmolnet ställde in vår resa till Barcelona tog vi flygbiljettpengarna och bilen och åkte till Öland. Vi körde på ödsliga vägar på sydöstra sidan och hittade foto-objekt man knappast skulle kunnat fånga under turistsäsongen.

När vi skulle åka hem valde vi bort de stora allfarvägarna till förmån för små vägar där vi hittade ödehus och andra spännande miljöer som vi helt skulle missat om vi bara tagit snabbaste vägen. Vi vet att det fanns några som vid det tillfället skakade på huvudet när vår resa tog mer än dubbelt så lång tid hem.

I vår närhet har vi utforskat många små vägar i jakten på spännande, vackra och/eller intressanta miljöer och platser. Aldrig hade vi väl anat att det bakom de större vägarna fanns ett dramatiskt landskap med höga berg och djupa dalar.

Så ja vi är nog lite galenpannor.

Annonser

16 Comments

 1. Det är ju det som är så bra med fotointresset, man upptäcker en massa saker i sin närhet som man aldrig lagt märke till. Jag har bott här på citronodlingen i 7 år, och kan fortfarande få syn på saker som jag inte tänkt på förut 🙂

  • Ja Helena – det är fantastiskt att fotoögat gör att man ser saker på nya sätt hela tiden

 2. Hejsan!

  Tack för raden du lämnade i min blogg igår – så jag fick chansen att läsa detta långa härliga inlägg + se en massa fina foton!

  Det finns mer än två galenpannor med kamera – var så säkra!! 😀

  Och nu måste jag kika vidare bland de äldre inläggen här också – nyfikenheten är verkligen väckt! 🙂

  • Hej Anna
   Tack för att du kikade förbi. Kul att hitta dig och att du hittade oss

 3. Hej,

  tack för dina kommentarer (:

  Tråkigt att ni missade underbara Barcelona, kanske tur i oturen? Ni hade ju annrs missat Öland (:

  //:Marlene

  • Öland har vi varit på tidigare men den här resan blev något alldeles extra. Vi hoppas vi får möjlighet att åka till Barcelona vid annat tillfälle

 4. Hihi – Är inte detta ett helt normalt beteende?! 😉 Trodde jag…

  Glad onsdag./SoF

 5. Vilket härligt inlägg och jag håller med, fotgrefering är skoj och lite extra om man kan dela det med sin andra hälft:)

  Ha en fortsatt fin kväll!/Maria

 6. Galenpannor missar inte allt som finns att se omkring oss!!! 🙂

 7. Alltså, den där sista bilden ”Window”, jag bara älskar den! Den sätter igång fantasin. Jag ser en hel film utspela sig!
  Vackert!
  🙂

  • Det var en fantastisk plats som vi nästan ramlade över i somras. Spännande, övergivet och delvis brunnet.

 8. Every time I visit your blog, I think to myself I have to start reading some of all those photo-books I have, so I can become a better photographer…
  Your new pictures are all great. So descriptive, and with such a good feel for the different places.

  • Thank you very much – we are still learning – we bought our camera 1,5 year ago.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: