Hoppa över navigation

Vi var i London häromveckan. I första hand inte för att fotografera, utan för att ägna oss åt andra saker. På vägen hem åkte tog vi tåget från Paddington Station, den gamla anrika stationen som fick sin nuvarande utformning år 1854.

Eftersom man på senare tid har man kunnat läsa i tidningarna om fotografer som på olika sätt hindrats från att fotografera i tunnelbanan ville vi fråga innan vi plockade fram kamerorna. Inte helt kul att bli tagen i örat av en polis när man har lite ”halvbråttom” till ett väntande tåg. Därför letade vi rätt på en ”station manager” med knallgul väst och frågade helt enkelt ”är det okej att ta ta några bilder”? Han tittade allvarligt på oss och frågade vad vi hade för kamera. Vi visade vår Canon 7D med monterat 50 mm-objektiv, dvs en litet, kort objektiv som knappast ser professionellt ut och fick svaret ”a couple is okey”. Undrar vad han sagt om vi hade haft det stora, långa och gråa 70-200 mm-objektivet monterat? ”One” eller ”as many as you like”?

Efter svaret kunde vi i alla fall med gott samvete och lugn i kroppen knäppa några bilder. Inte bara ett par utan några. Klartecken är ett klartecken. Lite svårt att bara ta ett par. Och varför bara ett par? Vi skulle ju kunna ta timmar på oss för att knappa två bilder, hade det varit okej, kan man undra? Vi skulle ju också kunna bränna av 8 bilder på bara en sekund med vår 7D, varför skulle inte det kunna vara okej? Vi blev inte kloka på svaret vi fått utan tolkade det helt enkelt bara som ett ja.

Här är några av bilderna från det korta besöket på Paddington Station.

Annonser

4 Comments

  1. Konstigt…. att man inte får fota menar jag.
    Och tack för de fina orden på min blogg! Inspiration, det verkar inte alls som du/ni behöver nånting av den varan! Här finns ju massor av fint att kolla på! Men tack för att ni hittade mig, så jag hittade er!

    • Kul att du hittade hit. Och det är känsligt att fota på tågstationer, flygplatser och ibland vissa byggnader även här i Sverige. Men i London är dom extra observanta mycket p g a terrorrisk bl a.

  2. Verkligt fina bilder. Som du skrev hos mig… det är något speciellt med räls och tåg.

    • Tack – och ja det är något som är svårt att förklara. Kanske bara lusten att åka


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: