Hoppa över navigation

Idag firar vi ett år med den systemkamera – Canon 450D – som vi köpte i början av oktober förra året. Ett fantastiskt år med massor av bilder, lärdomar och äventyr.

Den första fotoutflykten gjorde vi just den 10 oktober 2009. Sedan dess har vi varit ute på längre eller kortare utflykter nästan varje vecka. Utflykter som har genererat bilder där resultatet inte alls blivit det vi tänkt men också bilder där vi blivit positivt överraskade av vad vi lyckats åstadkomma. Vi har investerat i ett antal objektiv, en blixt och ytterligare ett kamerahus. Det är ingen underdrift att påstå att det där kamerainköpet för ett år sedan har förändrat våra liv. Andra intressen har fått stå åt sidan till förmån för det gemensamma skapandet.

Idag har vi tittat tillbaka på de första bilderna vi tog den 10 oktober för precis ett år sedan. Vi känner båda att vi fortfarande har mycket att lära om fototeknik och komposition, om ljussättning och efterbehandling – men visst har vi lärt oss en del under det år som gått. Vi har övergått till att fotografera enbart i raw och efterbehandlar i Lightroom, till en början använde vi oss enbart av jpg och la på lite extra färg i Canons program Zoombrowser.

Vårt fotograferande har gått från vara ett litet kul intresse till intresse som upptar stor del av vår fritid. Och vi har så roligt, vilket är viktigt. Vi är också mycket glada över att andra tar del av våra bilder via i första hand Flickr. Tack till er alla!

Sist men inte minst är vi oerhört tacksamma för det förtroende Åsa och Johan gav oss i september då vi fick äran att föreviga deras vigsel. Fotografera bröllop var tufft och samtidigt väldigt roligt. Vi hoppas få den möjligheten igen.

Nu går vi in i ett nytt fotoår och hoppas fånga många motiv av alla de slag.

Annonser

2 Comments

  1. Grattis på 1-årsdagen! Ni gör verkligen helt ljuvliga bilder! Alltid spännande att se vad ni lagt upp när jag kikar in på Flickr. En stor kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: