Hoppa över navigation

För några få år sedan besökte vi Pride paraden för första gången. Det var en omtumlande upplevelse som inte alls överensstämde med de förväntningar vi hade. På våra näthinnor fanns ju bilden som media målat upp att Pride i mångt och mycket var en parad för de som som ville utmärka sig – tja rent av spöka ut sig för att få synas så mycket som möjligt.

Och vi stod där och såg vackra transor i fantastiska klänningar, läderbögar som nog motsvarade varje fördom man möjligtvis haft, kvinnor med bara bröst och mycket mer. Och skratten blandades med dans och glada tillrop men det var också åtskilliga gånger vi stod där med tårar i ögonen. Vi kände djupt med de människor som passerade och/eller representerades av andra för att de själva inte kunde deltaga. När  människor med silvertejp för munnen gick förbi som representanter för de som inte själva kan leva de liv de vill, när stolta föräldrar, syskon, kompisar passerade och man kände hur viktigt detta stöd är, när polisen, armén och räddningstjänsten kom och man vet att det nog inte alltid varit lätt att komma ut ur garderoben i dessa miljöer ja då gick det inte att hålla tårarna tillbaka.

Vår första Pride parad var känslomässigt en mycket stark upplevelse. Årets parad var det också och i år hade vi några i vår närhet med oss som inte besökt paraden tidigare. Och när de första ekipagen dök upp skrattade en av personerna och skämdes sedan lite och sa  ”man kanske inte får skratta”. Jodå sa vi man både skrattar och gråter. En stund senare kom stolta föräldrar och då fick vi ta upp näsdukarna.

Pride paraden är inte riktigt vad media försöker få det att framstå som – Pride paraden är en hel massa människor och vi är där för att visa att vi bryr oss om dessa människor som kanske inte har det så lätt i alla lägen. (här hittar ni våra bilder från årets parad)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: