Hoppa över navigation

Vi har varit på resande fot – närmare bestämt i Skottland. Just nu lägger vi ut små urval av bilder från vår resa på Flickr. Mycket spännande och roligt hände under resan – en av de mer minnesvärda kvällarna var dock den vi hade på Ben More Lodge.

Vi hade rest en del under dagen (vi bilade en del av resan) och hamnat i ett läge där vi kört på små, små vägar där inget endaste av de  B&B vi passerat hade någon plats. Vi var hungriga, vi var lite trötta och till slut stannade vi vid ett hotell bara för att få veta att det också var fullt. Dock fick vi tipset om ett B&B som skulle finnas lite längre ner på vägen. Och mycket riktigt där låg ett B&B. Första tanken gick till filmen ”Den sista färden” och nästa tanke gick till ”Twin Peaks”. Det kändes som vi hamnat någonstans bortom all reda och ärbarhet. Här var ett ställe där vi nog skulle behöva sova med ena ögat öppet och kniv under kudden.

Vår föreställning stärktes av de något udda personer som arbetade på stället, på de träklädda väggarna och sist men inte minst av banjon som låg på bardisken i den lilla publiknande delen. Modiga som vi var (eller helt enkelt bara väldigt hungriga) så beställde vi mat och hoppades att inget konstigt skulle serveras på tallriken.

Det visade sig dock att alla dessa speciella människor var de mest rara man kan tänka sig. Kvällen i baren bjöd på den ena överraskningen efter den andra då mannen som suttit utanför huset visade sig kunna hantera ”banjon” och gitarr på ett ypperligt sätt. Och sjöng och underhöll gjorde han också. En av de besökande familjerna hade en fantastisk gitarrist och frun visade sig sjunga så att vi fick ståpäls. En äldre man klev fram och sjöng en sång och spelade gitarr med värme och inlevelse. Slutligen visade det sig att den fantastiska gitarristen också kunde sjunga och som han sjöng. Våra ögon tårades.

Vi har lagt några bilder från Ben More Lodge här. Bildspelet avslutas med en liten filmsnutt så att ni alla kan få en liten skärva av den fantastiska upplevelsen vi hade i Ben More Lodge.

Annonser

4 Comments

  1. Vilken härlig kväll och vad kul när allt bara överträffar tankarna! Ska kika in på Flickr och se bilderna med.

    • Ja det var en fantastisk kväll på alla de sätt. Som att befinna sig i en film

  2. Man kan bara sammanfatta, ‘Twin Peaks’ behöver inte gå fel! Minns när jag var i Glascow på 80-talet och skulle spela på ett ställe som hette ‘Hole in the door’ vilket var en samlingsplats för pensionerade och alkoholiserade sjömän, där var det riktigt udda karaktärer men vilken publik att spela för.

    • Det var en bra sammanfattning. Och ibland är man alldeles för rädd eller försiktig när det gäller sånt som är lite annorlunda. Säger bara – vilken tur att vi körde fel och vilken tur att vi inte hittade någon annanstans att bo. Den här upplevelsen skulle vi inte velat vara utan.

      Chris och Jonas


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: